Registratie van verplichte zorg


Registratie van verplichte zorg - april 2020

De Wvggz brengt veel veranderingen met zich mee. Voor zorgverleners verandert ook wat ze verplicht vast moeten leggen met betrekking tot verleende verplichte zorg. Op dit moment is het hoofdstuk over de definities van de verschillende vormen van verplichte zorg klaar. We geven een toelichting op het belang van eenduidige registratie van (toegepaste) verplichte zorg, op de definities van de verschillende vormen van verplichte zorg en we geven zo mogelijk voorbeelden uit de praktijk.

Download
Roze boekje_hoofdstuk Vormen en definities van verplichte zorg_DEF maart 2020 2.0
Informatieboekje.pdf
Adobe Acrobat document 737.8 KB

ARGUS 2.0: definities en registratie van verplichte zorg - 2019

De Argus data, met informatie over de toepassing van dwang en drang in de ggz, worden sinds 2015 door wijzigingen in privacywetgeving niet meer landelijk verzameld. Sinds 2017 staat het onderhoud van de datadefinities on hold. De invoering van de Wet verplichte ggz (Wvggz) brengt nieuwe definitievraagstukken met zich mee en tevens een behoefte aan andere registraties.

Begin 2019 is gestart met de aanpassing van de oude definitie-set en het beschrijven van een nieuwe werkwijze voor registratie, analyse en verzameling.

Decentraal analyseren en landelijk vergelijken - 2019

Download
Voorgestelde werkwijze decentraal analyseren en landelijk vergelijken
Voorgestelde werkwijze.pdf
Adobe Acrobat document 216.2 KB

Vragen?

Heeft u een vraag of wilt u iets delen? Stuur een bericht.